Va oferim urmatoarele servicii:
Tratamente ISPM15 export:
– Fumigatie (MB)
– Tratamente termice (HT)
Tratamente lemn cu solutii antifoc (ignifugare) si de aseptizare (insectofungicide):
– Solutii ignifuge (Florosting)
– Solutii insectofungicide (Florofung)
Ambalaje si coletarie:
– Ambalaje si coletarie industriala din lemn de mica si mare capacitate – tonaj – Servicii de ambalare profesionala anticoroziva cu folii vacuum-pack / VCI
Servicii profesionale de uscare a lemnului si comercializare de cherestea standard sau dimensiuni speciale.
Gazarea / Fumigatia cu Fosfina
Avand in vedere retragerea autorizatiei bromurii de metil, ca substanta fumiganta, din cauza actiunii sale negative asupra startului de ozon, singura posibilitate de dezinsectie-decontaminare a materialului lemnos, a mobilierului din bambus (ratan) a cerealelor, a hainelor si imbracamintelor, a fructelor uscate, a cafelei si tutunului, adica a oricarui produs in afara carnii, a fructelor proaspete si a organismelor vii a ramas utilizarea fosfurii de aluminiu sau magneziu.
Fosfina (hidrogenul fosfurat) este un gaz DEOSEBIT DE TOXIC, incolor, mai greu decat aerul, cu miros specific de peste ranced + usturoi + carbid, si extrem de inflamabil.
Desi a fost identificat de peste 2 secole, caracterul inflamabil si instabil al gazului PH3 a ingreunat utilizarea lui pe scara larga. Pentru a contracara pericolul iminent al exploziilor, fosfina a fost neutralizat cu eliberarea concomitenta a carbamatului de amoniu:
AlP+H2O -> Al(OH) 3 + PH3
NH2COONH4 -> 2 NH3 + CO2
Totusi, si in aceste conditii la o concentratie mai mare de 1,8% (v/v) si temperatura de min. 15° C se poate observa fenomenul de autoaprindere.
Cum am subliniat si mai sus, fosfina este un gaz extrem de toxic pentru insecte (zburatoare sau taratoare), pasari, animale (si cele care traiesc in vizuini), alte mamifere si om. Alte avantaje, pe langa spectrul foarte larg de utilizare, ar fi: nu modifica gustul si aroma produselor cu care vine in contact, nu modifica structura fainii, nu are efect asupra capacitatii de germinare a semintelor.
Ca dezavantaje, putem aminti urmatoare: descompunerea relativ lenta a tabletelor (2-10 zile + aerisirea), influnta majora a temperaturii (sub 5° C nu se efectueaza fumigatia, temperatura optima fiind intre 15-20° C), coroborat cu umiditatea relativa a aerului (min. 40-50%), efectul coroziv a fosfinei asupra obiectelor din cupru (acest fenomen este mult intensificat si de prezenta amoniacului si a umiditatii ridicate) si faptul ca fosfina nu are antidot(!).
Fumigatia cu fosfura de aluminiu sau magneziu poate fi folosita in silozuri, in depozite de cereale unde produsul este depozitat vrac (in afara de poduri, avand in vedere tendinta gazului mai greu decat aerul de a se lasa in jos, afectand astfel vietuitoarele de desubt), in vagoane de cereale, in vapoare si barje, in containere de transport rutier/maritim chiar si in tranzit, cu conditia ca acestea sa nu plece pana ce nu se efectueaza operatia de degazare, adica aerisirea pana la evacuare a gazului toxic.
Avand in vedere ca fosfina este un gaz atat de toxic, utilizarea tabletelor de gaz este restrictionata, pot avea acces la ea doar persoanele instruite si autorizate de autoritatile competente si inregistrate la Biroul de arme, explozovi si substante toxice ale inspectoratului de politie.
Efectuarea lucrarii de fumigatie se confirma prin eliberarea certificatului de fumigatie.